Ανδρέας Ριζούλης: Θα φθάσει σε όλη την Αχαΐα το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι «Γυρίζουμε Σελίδα»

rizoylis1455621592

Ο κ. Ριζούλης αναφέρθηκε και στην μελέτη για την άρδευση της Δυτικής Αχαΐας από τα νερά του ποταμού Πηνειού, η οποία επεκτείνεται, αλλά και για τα σενάρια που αφορούν τη διέλευση της νέα σιδηροδρομικής γραμμής μέσα από την Πάτρα. Αναφορικά με την επικοινωνιακή εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής σημείωσε ότι:

“Θέλαμε να δώσουμε βασικά στοιχεία του γιατί λέμε ότι γυρίζουμε σελίδα. Να δείξουμε ότι μετά την αξιολόγηση η χώρα μπαίνει σε μια άλλη περίοδο, σε μια περίοδο σταθερότητας. Σε μια περίοδο για την οποία είναι μεγάλη η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης από εδώ και πέρα, γιατί τώρα πλέον έχει τη δυνατότητα, να υλοποιήσει πολλά από τα οποία είχε δεσμευθεί αλλά και να αρχίσει η κοινωνία να βλέπει αλλαγές. Αλλαγές στην καθημερινότητα, στην οικονομία, στην εργασία. Έχουμε τα εργαλεία, έχουμε τη θέληση κι έχουμε τον χρόνο να τα πετύχουμε και από αυτό θα κριθούμε», υπογράμμισε ο κ. Ριζούλης.

Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει ένα ζήτημα στο επικοινωνιακό κομμάτι με τον κόσμος κυρίως εξαιτίας των αποκλεισμού ή της διαστρέβλωσης των γεγονότων από τα κεντρικά-συστημικά ΜΜΕ.

«Εμείς, όλο το προηγούμενο διάστημα, ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούσαμε με τον κόσμο ήταν να είμαστε μαζί του, στα χωριά, στα καφενεία, στους χώρους εργασίας. Μετά από μια μεγάλη περίοδο που μας οδήγησε και σε μια εσωστρέφεια με το θέμα της διαπραγμάτευσης , με την καινούργια περίοδο που εγκαινιάζεται από εδώ και πέρα ξανακάνουμε αυτό το οποίο στερούμαστε κυρίως από
τα κεντρικά ΜΜΕ, τα οποία έχουν επιδοθεί πλέον σε έναν πόλεμο. Πολλές φορές το ψεύδος είναι καθημερινότητα και άρα εμείς πρέπει να ξαναχτίσουμε την σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο και να δείξουμε τι θέλουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα».

Αναφορικά με τα στοιχεία εκείνα που τον κάνουν να αισιοδοξεί ότι όντως η χώρα πλέον γυρίζει σελίδα ο κ. Ριζούλης σημείωσε:

«Εμείς δεν έχουμε περιθώρια για κάτι άλλο, εμείς ψηφιστήκαμε με μια σκέψη από τον κόσμο, ότι είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αλλάξουμε κάτι από όσα ταλανίζουν την χώρα, και δεν μιλάω μόνο για τα μνημόνια, μιλάω για διαφθορά, διαπλοκή, αναξιοκρατία κ.α. Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν αυτό περιμένει ο κόσμος από εμάς και αυτό πρέπει να κάνουμε πράξη όταν υπάρχει ένα πεδίο το οποίο είναι πιο καθαρό με την έννοια ότι ακόμα και τα Υπουργεία και η καθημερινότητα είχε δυσκολίες όταν είσαι σε συνεχή διαπραγμάτευση με τεχνικά κλιμάκια κ.α..

Θα κριθούμε αυστηρά από τον κόσμο, γιατί περιμένει πολλά από εμάς κι εμείς έχουμε την θέληση να τα κάνουμε». Εξήγησε δε ότι η εκδήλωση της Παρασκευής ήταν μόνο η αρχή καθώς προγραμματίζονται αρκετές δράσεις ενημέρωση, τόσο στην Πάτρα όσο και στην επαρχία, με στόχο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε χωριό-χωριό και να επικοινωνήσουν με τον κόσμο. Ήδη το απόγευμα της Δευτέρας θα βρεθούν στην Κλειτορία, «και θα συνεχίσουμε όσο έχουμε χρόνο και είμαστε παρόντες οι βουλευτές. Να ενημερώσουμε τον κόσμο αντικειμενικά, με τα προβλήματα και τις προοπτικές, και να τον κάνουμε συμμέτοχο σε αυτό το καινούργιο που θέλουμε να φέρουμε», σχολίασε ο κ. Ριζούλης.

Όσον αφορά τώρα τις εξελίξεις που υπάρχουν για την άρδευση του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας από τον ποταμό Πηνειό της Ηλείας ο κ. Ριζούλης ανέφερε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια νέα μελέτη για τη μεταφορά του νερού καθώς η προϋπάρχουσα δεν ήταν ολοκληρωμένη και είχε κάποια τεχνικά ζητήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Ε.Ε. θέλει, όταν εκτελείς μια μελέτη, ένα σχέδιο, να υπάρχει ο τελικός αποδέκτης. Το νερό πρέπει να φθάσει και στο τελευταίο χωράφι. Μόνο έτσι εγκρίνονται χρήματα τα οποία θα πάνε σε ένα έργο. Έτσι θα έχουμε επέκταση της προηγούμενης μελέτης η οποία θα δίνει αυτό το στοιχείο. Άρα πάμε σε μια πολύ μεγαλύτερη μελέτη, από θέμα οικονομικό, αλλά και με μια μεγαλύτερη έκταση έργου. Δεν μιλάμε δηλαδή για την πρώτη φάση του έργου όπου δύο δίκτυα θα διοχέτευαν νερό και θα αρδευόταν το 40% της Δυτικής Αχαΐας, αλλά πάμε σε μια μελέτη όπου θα πάμε σε 100%  εκτέλεση έργου με πότισμα στο χωράφι. Το Υπουργείο με τον κ. Σπρίτζη και τις μελετητικές ομάδες το εξετάζουν και περιμένουμε την κατάληξη», σημείωσε ο βουλευτής.

Τέλος αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθ. Σχίζα οι οποίες ερμηνεύτηκαν ως εγκατάλειψη του σεναρίου υπογειοποίησης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο κομμάτι που περνάει μέσα από την Πάτρα, ο κ. Ριζούλης ξεκαθάρισε:

«Ο κ. Σχίζας εξέφρασε την προσωπική του άποψη με την έννοια ότι δεν είναι αντικείμενο της ΓΑΙΑΟΣΕ αυτό αλλά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Εμείς πρέπει να κρατήσουμε τη δήλωση του κ. Σπίρτζη ότι περιμένουμε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  την ακριβή μελέτη του κόστους  για να δούμε ποιο είναι το κόστος της υπογειοποίησης  και των εναλλακτικών λύσεων, με μελέτες έτοιμες και πάνω σε αυτό θα συζητήσουμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα και αυτό προφανώς είναι καλό για την πόλη γιατί δεν γίνονται βιαστικές κινήσεις ούτε από την κυβέρνηση. Το τρένο πρέπει να έρθει στην Πάτρα και να περάσει από την Πάτρα με τέτοιο τρόπο ώστε η πόλη να δουλεύει καλύτερα από ότι δούλευε, αυτό είναι το μέλημα μας. Εμείς θέλουμε την καλύτερη λύση όσον αφορά τη διέλευση του τραίνου».

Ακούστε: