Ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Μηνά Χατζησάββα

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Ο Μηνάς Χατζησάββας έφυγε πρόωρα και απρόσμενα από κοντά μας στα 67 του χρόνια. 50 απ’ αυτά αφοσιωμένα στο θέατρο, στην τέχνη, στην ομορφιά — μια πλούσια διαδρομή που κράτησε άσβεστη τη σπίθα μιας αέναης νεότητας.

Σπούδασε στην παρισινή σχολή θεάτρου Cours Simon και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Η πρώτη του παράσταση ήταν ο «Ρήσος» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Τ. Μουζενίδη. Διετέλεσε συνιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου και πρωταγωνιστής στο Ανοιχτό Θέατρο του Γ. Μιχαηλίδη, στο Αμόρε, στο Εθνικό και σε πολλά ακόμα. Η διαδρομή του στο σανίδι τού πρόσφερε σπουδαίους ρόλους, συνεργασίες με σημαντικούς σκηνοθέτες, Έλληνες και ξένους. Εξαιρετικός ερμηνευτής του αρχαίου δράματος στις πιο πρωτοποριακές του ερμηνείες, πάντα ανοιχτός στο καινούργιο, πάντα να υπερασπίζεται, με τη δουλειά του και το ήθος του, την τέχνη του σε όλες τις στιγμές της. Κι αν ζούσε και ανέπνεε για το θεατρικό σανίδι, το πέρασμά του από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση του χάρισε την αγάπη του ευρύτερου κοινού.

Ο Μηνάς Χατζησάββας υπήρξε μια από εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις ηθοποιών που ασκούν ακούραστα τα εργαλεία τους, που τολμούν και εξελίσσονται, που δεν σταματούν να δοκιμάζονται και να δοκιμάζουν. Κι επίσης, ένας γλυκύτατος, τρυφερός και γενναιόδωρος άνθρωπος, πολυαγαπημένος όλων των συναδέλφων του, κυρίως των νεότερων.

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και συμμετέχει στη θλίψη και το πένθος των αγαπημένων του.

 

/ Χωρίς κατηγορία