Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις για τις δοσοληψίες Μαυρίκου – ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ-ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζει το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά” αναφορικά με τις δοσοληψίες των κατηγορούμενων για εκβιασμό Τ. Μαύρικο και Τ. Μουσσά με τη Νέα Δημοκρατία, διαψεύδουν πλήρως όλες τις αιτιάσεις που προέβαλε το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη περί “απλήρωτων τιμολογίων”. Όπως καταδεικνύεται από το δημοσίευμα, η ΝΔ είχε σταθερές και μακροχρόνιες οικονομικές δοσοληψίες με τους κατηγορούμενους, στους οποίους παρείχε άφθονο κομματικό αλλά και κρατικό χρήμα, ακόμα και διορισμούς στο δημόσιο.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως, από τα τέλη Οκτωβρίου του 2009 μέχρι και το καλοκαίρι του 2010, η ΝΔ είχε προχωρήσει στην πληρωμή έξι παραστατικών προς τον Τ. Μαυρίκο, με το πρόσχημα της προβολής της δραστηριότητας του κόμματος.
Επιπλέον, το δημοσίευμα παρουσιάζει σειρά οικονομικών δοσοληψιών των δύο κατηγορουμένων κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ με φορείς του Δημοσίου, ακόμα και διορισμούς σε θέσεις υψηλής ευθύνης.
Με άλλα λόγια, η ΝΔ, όχι μόνο πλήρωνε τους δύο κατηγορούμενους από το κομματικό της ταμείο, αλλά είχε φροντίσει να τους παρέχει αφειδώς μεγάλες ποσότητες κρατικού χρήματος! Το πλήθος των φορέων του Δημοσίου που φέρεται να είχε εμπλέξει η ΝΔ προκειμένου να χρηματοδοτεί τους δύο κατηγορούμενους είναι εντυπωσιακό: από Υπουργεία και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέχρι νοσοκομεία, πανεπιστήμια, ΔΕΚΟ και τράπεζες. Και σαν να μην έφταναν αυτά, η ΝΔ είχε προχωρήσει μέχρι και στον διορισμό του Τ. Μαυρίκου στη θέση του Αντιπροέδρου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών!
Ωστόσο, η… γενναιοδωρία της ΝΔ ως προς τους διορισμούς δεν σταμάτησε εκεί, καθώς και ο Τ. Μουσσάς ανταμείφθηκε με διορισμούς στην τότε κρατική ΑΤΕ (2004-2008), κατόπιν στο AGRONET, αλλά και στο Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΞ το 2012.

Για όλα τα παραπάνω θα λογοδοτήσει ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα διατυμπάνιζε την ανάγκη να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά στοιχεία της ΝΔ;

/ Ανακοινώσεις