Ανακοίνωση της Αθλητικής Επιτροπής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

συριζα αχαιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για μια ακόμη χρονιά και παρά την δημοσιονομική στενότητα της χώρας οι επιχορηγήσεις της ΓΓΑ και του Υπουργείου Αθλητισμού στις αθλητικές ομοσπονδίες για τα ερασιτεχνικά αθλήματα κινήθηκαν στα περυσινά επίπεδα με γνώμονα το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε Ολυμπιακή χρονιά, ενόψει των αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέϊρο.

Σημαντικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι οι επιχορηγήσεις θα δοθούν από τον Φεβρουάριο κάτι που δεν γινόταν τα τελευταία πέντε χρόνια ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι αναβαθμίζεται το ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ) αφού θα διενεργεί και τους ελέγχους αλλά και θα επιβάλλει τις ποινές στους παραβάτες που έχουν κάνει χρήση φαρμακολογικών ουσιών.

Όλα αυτά δείχνουν το αυξημένο ενδιαφέρον της αθλητικής ηγεσίας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αλλά και την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η μάστιγα του ‘’ντόπινγκ’’ που θεωρείται εξίσου σοβαρή με την βία στα γήπεδα, που ήδη το Υπουργείο Αθλητισμού έχει θεσμοθετήσει αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Το ‘’ντόπινγκ’’ όμως αφορά και την υγεία των αθλητών αλλά και την αξιοπιστία των διοργανώσεων που η κυβέρνηση επιθυμεί να προστατεύσει με κάθε τρόπο.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ