Ανακοίνωση της Αθλητικής Επιτροπής της Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το γήπεδο των Προσφυγικών.

συριζα αχαιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Από το 2014 και ειδικότερα το 2015, η Αθλητική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, σε συνεργασία με το τμήμα Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ανέδειξε το αίτημα πολλών αθλητικών σωματείων και αθλητών της Πάτρας για ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου των Προσφυγικών, κατά προτεραιότητα, μαζί με το θέμα της Αγυιάς.

Η Κυβέρνηση, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αυτό, το οποίο στήριξαν από την πρώτη στιγμή τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.

Η γραφειοκρατική διαδικασία έχει, πλέον, ολοκληρωθεί και απομένει μόνο η υπογραφή της σύμβασης με τον μειοδότη εργολάβο.

Η προσπάθεια του Προέδρου της ΕΠΣ Αχαΐας να παρουσιάσει το έργο ως προσωπική του, και μόνο, επιτυχία, αποσιωπώντας τον καθοριστικό ρόλο συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων θυμίζει λογικές δεκαετίας ’60 και ’70 με στημένες φωτογραφίες ή στρατευμένα δημοσιεύματα.

Τα στελέχη του αθλητισμού αγωνίζονται καθημερινά για να λύνουν προβλήματα. Δεν παραμένουν άφωνοι για χρόνια δικαιολογώντας παραλείψεις ή αμέλειες ημετέρων και «ξυπνάνε» για να καρπώνονται έργα και αποφάσεις άλλων.

Καλούμε τους ανθρώπους του αθλητισμού της Αχαΐας να καταδικάσουν το «θέατρο» και να στηρίξουν τη σκληρή δουλειά που κάποιοι κάνουν επιτέλους σ΄ αυτή τη χώρα προσπαθώντας να καλύψουν κενά δεκαετιών βάζοντας, ταυτόχρονα, τις βάσεις για την ανάπτυξη του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ