“Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται σε αυτά για τα οποία την ψήφισε ο ελληνικός λαός” παρά τις τρομακτικές δυσκολίες και τα προβλήματα που κληρονόμησε από το παρελθόν τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει για ορίζοντα τετραετίας αφήνοντας παράλληλα ανοικτό, το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργασιών διευκρινίζοντας όμως παράλληλα ότι ο ίδιος δεν μιλά για “διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας”. “Δεν θα υπάρξει πρόβλημα για οποιοδήποτε θέμα (έλθει προς ψήφιση) στην Βουλή” πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε να εκφράσει την απογοήτευσή του για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών από τα άλλα κόμματα, και τόνισε ότι “δεν ήταν πρόθεση του Πρωθυπουργού ή της κυβέρνησης να παγιδεύσει κανέναν”, ενώ πρόσθεσε ότι “ο λαός καταλαβαίνει τα αδιέξοδα των κομμάτων της αντιπολίτευσης”.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι διάλογος με την ΝΔ μπορεί να διεξαχθεί μόνο επί των εθνικών θεμάτων.

Επιπλέον ανέφερε ότι θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, και οτι ο κ. Λεβέντης δεν “θέλει να μπει στην κυβέρνηση, θέλει να στηρίξει, και αυτό είναι πολύ θετικό” και πρόσθεσε ότι απο τα “9 σημεία” που είχε καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τα “4-5 μπορεί να γίνουν αποδεκτά”.

Πρόσθεσε όμως, ότι ο κ. Λεβέντης κάνει λάθος όταν μιλά για 11 διαρροές βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε ό,τι αφορά την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων.

Όπως είπε διάλογος συνεργασίας θα μπορούσε να συμβεί με την Ένωση Κεντρώων, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, αφήνοντας εκτός την ακροδεξιά και τη ΝΔ χαρακτηρίζοντάς την «κλασικό νεοφιλελεύθερο κόμμα». Εκτίμησε ωστόσο ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο περιορίστηκε μετά το συμβούλιο αρχηγών του Σαββάτου.

«Με τη ΝΔ θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία σε μείζονα θέματα, διότι πρέπει να βγούμε από την κρίση» είπε ο κ. Φλαμπουράρης. Σημείωσε ότι στην προσπάθεια αυτή θα ήταν επιθυμητό να συμβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο διάλογος με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν πρέπει να θεωρείται ως κίνδυνος απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Τέλος, ο Αλέκος Φλαμπουράρης κατήγγειλε ως απαράδεκτο να συνεχίζεται η προσπάθεια σπίλωσης και του ιδίου και του ΣΥΡΙΖΑ επειδή πριν γίνει υπουργός υπήρξε επιχειρηματίας αναφερόμενος τόσο στα δημοσιεύματα όσο και στην εμπρηστική επίθεση εναντίον του.

Κ. Μπρ.