Αλ.Τσίπρας: Υπομονή τέλος, αύριο καταθέτουμε διάταξη με τέσσερις τηλεοπτικές άδειες (video)

τσιπρας
Η διαπλοκή επιτίθεται – Εμείς θα αντέξουμε να υλοποιήσουμε την εντολή που ο λαός μάς έδωσε τρεις φορές, τόνισε.

Στην κατάθεση διάταξης που αφορά την αδειοδότηση 4 τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας προχωρά αύριο η κυβέρνηση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Η σχετική διαδικασία θα περάσει μέσα από το κοινοβούλιο, και όχι από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μετά την άρνηση της αντιπολίτευσης να συναινέσει στη συμπλήρωση των μελών του, άρνηση, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «θεσμική εκτροπή». Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα το σύστημα της διαπλοκής θα είναι πολύ σκληρό απέναντι στην κυβέρνηση, προσπαθώντας να μπλοκάρει τον ορισμό κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Για τους αγρότες, ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στον διάλογο, καλώντας τους να αναλογιστούν ότι αυτοί που εμφανίζονται ως υποστηρικτές τους, η ΝΔ και τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης τους υπονομεύουν και τους εκμεταλλεύονται με στόχο να μην ελεγχθούν τα δάνεια των καναλιών, να μη χάσουν τις υπάρχουσες τηλεοπτικές άδειες και να μην προχωρήσει ο έλεγχος της λίστας με τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού και τους φοροφυγάδες.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, κατηγορώντας τους θεσμούς για τακτικισμούς και κωλλυσιεργία και τη ΝΔ για ρεσιτάλ ανευθυνότητας, με την πρότασή της να αποσυρθεί το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό. «Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν είναι προαιρετική αλλά αναγκαία για τη διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση δεν επιβλήθηκε από τους θεσμούς.
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της ως τις 18 Φεβρουαρίου, καλώντας και την Ευρώπη να πράξει το ίδιο. «Οι συμφωνίες δε μπορεί να εφαρμόζονται α λα καρτ» είπε, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη εμφανίζεται σαστισμένη, γεμάτη εσωτερικές αντιφάσεις, με ακροδεξιές φωνές που οδηγούν σε κλειστά σύνορα και κυνήγι μαγισσών.
http://www.stokokkino.gr/

/ Τσίπρας