Αλ. Τσίπρας: Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει ο λαός και όχι τα παράκεντρα εξουσίας (Video)

τσιπρας

Ολομέτωπη επίθεση κατά συστημικών μίντια, των παράκεντρων της εξουσίας, της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. «Τις κυβερνήσεις σε αυτό το τόπο τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός, όχι τα παράκεντρα εξουσίας. Κάποτε τις κατέβαζε το παλάτι, τώρα το παλάτι μας τελείωσε. Εμείς όχι μόνο θα αντέξουμε αλλά και θα πετύχουμε στους στόχους μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αποκλείοντας κατηγορηματικά τα σενάρια παρένθεσης και οικουμενικών κυβερνήσεων.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντέξει και θα κριθεί από τον λαό στο τέλος της τετραετίας, υπενθυμίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019, ενώ άφησε αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τόνισε ότι εδώ και τρεις μήνες δε μπορεί ούτε εκλογές να κάνει για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Παράλληλα επιτέθηκε σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με αφορμή το ζήτημα του ασφαλιστικού, κατηγορώντας τους ότι βάζουν το κοντόφθαλμο και μικροπολιτικό τους συμφέρον πάνω και από τα ίδια τα συμφέροντα των συνταξιούχων. «Οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν στο καταστροφικό PSI το οποίο έφερε τα ασφαλιστικά ταμεία στο χείλος του γκρεμού με απομείωση των αποθεματικών τους μεγαλύτερη των 15 δις. αρνούνται σήμερα να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός διαπραγματευτικού μετώπου, μιας ενιαίας εθνικής γραμμής για την προστασία των κύριων και επικουρικών συντάξεων και του ασφαλιστικού συστήματος», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Υποστήριξε ότι τα δύο κόμματα δεν έχουν τίποτα να προτείνουν και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση από την πλευρά της πρέπει να κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει τις συντάξεις χωρίς περαιτέρω επώδυνες περικοπές, αλλά παράλληλα πρέπει να βγάλει και τα κάστανα από τη φωτιά.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στον νέο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, κάνοντας λόγο για «ένα μιντιακό σύστημα που ξεψυχά και βρυχάται». Ξεψυχά γιατί ψηφίστηκε ο νόμος που βάζει τάξη στα ΜΜΕ, και βρυχάται γιατί η Δικαιοσύνη άρχισε ελέγχους για τα δάνειά τους, είπε και διεμήνυσε: «Αυτά που ήξεραν ας τα ξεχάσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης για να προστατεύσουμε κανένα».

Παράλληλα,  κάλεσε την αντιπολίτευση να συναινέσει επιτέλους για τον ορισμό των μελών του νέου ΕΣΡ ώστε να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για τις άδειες. «Αν δεν προχωρήσει άμεσα ο ορισμός των μελών του ΕΣΡ δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια», σημείωσε με νόημα.

/ Τσίπρας