Αλ. Τσίπρας: Ο λαός θα επισφραγίσει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή (vid & photos)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 661ο εκλογικό τμήμα (14ο εκλογικό διαμέρισμα του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων), στο κτίριο των 27ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, στην Κυψέλη σε δηλώσεις που παραχώρησε αμέσως μετά δήλωσε την αισιοδοξία του ότι ο λαός θα δώσει εντολή συνέχειας σε μια ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας για μια κυβέρνηση μάχης στην Ευρώπη αλλά και τη χώρα.

“H Ελλάδα των δημοκρατικών παραδόσεων προσέρχεται στις κάλπες, ο λαός με την συμμετοχή του θα πάρει το μέλλον στα χέρια του δίνοντας εντολή σδεν θα αφήσει άλλους να αποφασίζουν για αυτόν.

Θα επισφραγίσει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, δίνοντας εντολή συνέχειας και προοπτικής δίνοντας εντολή για μια ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας που έχει ανάγκη ο τόπος αλλά και μια κυβέρνηση μάχης που θα συνεχίσει να δίνει τις μάχες για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού μας, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να προχωρήσουμε στις τομές, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος να ανασάνει. Να δώσουμε την προοπτική οι νέοι άνθρωποι να δημιουργήσουν και να μείνουν εδώ. Είμαι αισιόδοξος αύριο ξεκινά μια καινούργια μέρα που μπορούμε να την κερδίσουμε από σήμερα.

Θα προχωρήσουμε μπροστά, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανοίγουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν, όταν ο λαός μας και η νέα γενιά είναι στην πρώτη γραμμή τα πάντα είναι δυνατά”.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος:

Η Ελλάδα των δημοκρατικών παραδόσεων προσέρχεται σήμερα στις κάλπες.

Ο ελληνικός λαός με τη συμμετοχή του δεν θα αφήσει άλλους να αποφασίσουν γι’ αυτόν, θα πάρει το μέλλον στα χέρια του κι έτσι θα επισφραγίσει τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, δίνοντας εντολή συνέχειας, σταθερότητας και προοπτικής. Δίνοντας εντολή για μια ισχυρή κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας που έχει ανάγκη ο τόπος.

Αλλά και για μια κυβέρνηση μάχης που θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα, την ίδια αυταπάρνηση να δίνει τις μάχες για την υπεράσπιση του δίκιου του λαού μας, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά αυτή τη φορά και μέσα στη χώρα.

Για τις μεγάλες συγκρούσεις που είναι αναγκαίες, προκειμένου να προχωρήσουμε στις τομές, αλλαγές, μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος για να ανασάνει,  για να ξεφύγουμε από το παλιό καθεστώς που μας κρατά καθηλωμένους.

Να δώσουμε την προοπτική οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν σε αυτό τον τόπο, να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν, να μείνουν εδώ. Αλλά και να γίνει ξανά η χώρα μας ένας ισχυρός και ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη.

Είμαι αισιόδοξος. Αύριο ξεκινάει μια καινούργια μέρα, μια μέρα που μπορούμε να την κερδίσουμε από σήμερα.

Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν με σταθερά βήματα, γνωρίζοντας το δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι θα προχωρήσουμε μπροστά, ανοίγοντας δρόμους. Το έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανοίγουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν.

Όταν ο λαός μας είναι στην πρώτη γραμμή, η νέα γενιά στην πρώτη γραμμή, τα πάντα είναι δυνατά.

Να είστε καλά.

/ Τσίπρας