Αλ. Τσίπρας: Θα νικήσουμε τη βαρβαρότητα με αλληλεγγύη

τσπρας

Την ανάγκη υπεράσπισης των Ευρωπαϊκών αξιών απέναντι στον τρόμο και την βαρβαρότητα τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη δήλωση που εξέδωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη για τα γεγονότα στο Παρίσι. Η δήλωση έχει ως εξής:

Η χθεσινοβραδινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι ήταν ένα χτύπημα τυφλό αλλά στοχευμένο. Ήταν ένα χτύπημα στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ένα χτύπημα στην Ευρώπη της πολυπολιτισμικότητας. Τούτη την ώρα ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στο Γαλλικό λαό και συμπαραστεκόμαστε στη Γαλλική κυβέρνηση.

Μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδια των τρομοκρατών και της βαρβαρότητας.

Οι τρομοκράτες θα μας νικήσουν αν καταφέρουν να μας τρομοκρατήσουν. Αν μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τις αρχές μας. Αν μας οδηγήσουν σε μια Ευρώπη Φρούριο μέσα στο οποίο θα ζουν φοβισμένοι λαοί.

Την τρομοκρατία και τη βαρβαρότητα θα τη νικήσουμε μόνο αν επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην επιλογή μας για μια Ευρώπη της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

Χρέος μας να εξαρθρώσουμε και να απομονώσουμε τους τρομοκράτες. Χρέος μας όμως είναι και να σταματήσουμε άμεσα το κύκλο της βίας και των πολεμικών συγκρούσεων. Να βρούμε λύση στο προσφυγικό πρόβλημα. Στο δράμα των ανθρώπων που φεύγουν από τα σπίτια τους κυνηγημένοι από τους ίδιους τρομοκράτες και πνίγονται στη Μεσόγειο. Χρέος όλων μας να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Η Ευρώπη ήταν είναι και θα παραμείνει έδαφος ελευθερίας και δημοκρατίας. Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να ενισχύσουμε τις αξίες του ουμανισμού και της ελευθερίας που ανέδειξε η Γαλλική επανάσταση.

/ Χωρίς κατηγορία