Ό. Γεροβασίλη στο Star Channel: Πρέπει να ψηφίσετε για να μην καθοριστεί το μέλλον ερήμην σας

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη, στην τηλεοπτική εκπομπή «Live U» του “Star Channel” και στη δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου:

«Πρέπει να ψηφίσετε για να μην καθοριστεί το μέλλον ερήμην σας»

«Οι πολίτες έχουν ευθύνη και πρέπει να ψηφίζουν για να μην καθορίζεται το μέλλον ερήμην τους» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ΣΤΑΡ και στην δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου.

Η Ολγα Γεροβασίλη, απευθυνόμενη στους νέους, που ήταν παρόντες, είπε ότι η ψήφος είναι ύψιστης σημασίας και ευθύνης, πολιτική επιλογή, ανεξαρτήτως του τι προτίθεται να ψηφίσει ο καθένας και η καθεμία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να ψηφίσετε για να μην καθοριστεί το μέλλον ερήμην σας. Όποιος αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων δεν έχει πράξει το σοφότερο».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το φορολογικό, είπε ότι η συμφωνία που ψηφίστηκε περιλαμβάνει σειρά δεσμεύσεων, μεταξύ των οποίων και φορολογικές.

«Δεν πιστεύουμε ότι η αυξημένη φορολογία βοηθά την πραγματική οικονομία, ούτε την ανάπτυξη, και δεν συντασσόμαστε με την νεοφιλελεύθερη λογική, η οποία λέει ότι έτσι και αλλιώς ο τρόπος είναι ένας: λιτότητα» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επεσήμανε ότι η συμφωνία «έχει μια σειρά νεοφιλελεύθερης αντίληψης μέτρα, τα οποία δεχθήκαμε προκειμένου να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα, δηλαδή την άτακτη χρεωκοπία. Αναλάβαμε την εθνική ευθύνη με προτεραιότητα το συμφέρον της χώρας και όχι το συμφέρον του πολιτικού μας φορέα και του εαυτού μας».

Επανέλαβε στη συνέχεια ότι «η συμφωνία στη τριετία έχει ανοικτά πεδία διαπραγμάτευσης και αυτό είναι μία από τις επιτυχίες της και για αυτό έχει σημασία ποια κυβέρνηση θα τα διαπραγματευτεί».

Διευκρίνισε ότι «έχουμε μπροστά μας το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τη συζήτηση για το χρέος, τα κόκκινα δάνεια, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την πρώτη κατοικία» και πρόσθεσε ότι «έχει σημασία ότι παρότι προκλήθηκε και ο κ. Μεϊμαράκης – και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί – δεν απάντησαν επί προγραμματικών θέσεων».

 

/ Χωρίς κατηγορία